mandag 17. august 2020

Augustfiske!

Fiske handler ikke bare om ferdigheter. Nokså ofte spiller marginer og tilfeldigheter inn på resultatet. Du kan gjøre alt riktig en dag, men ende opp uten fangst. Neste dag kan ende med kjempefiske selv om forholdene ikke virker like gode. Jeg hadde to dager i helga hvor utfallet ble helt omvendt av hva jeg trodde.

Lørdag dro jeg til et sted som har gitt andre god utteling i det siste. Jeg kjørte ut ifra et nøye planlagt kjøremønster. Fiskedyp og metode var bestemt på forhånd, forhåpningene var store og Gopro-kamera var montert. For å gjøre lang historie kort, ble dagen en stor skuffelse med tre napp på 12 timers fiske. Hadde fiskene blitt med opp, kan det hende jeg hdde vært veldig fornøyd. Men, iblant sitter ingenting. Man gjør kanskje ikke noe feil, men marginene går imot.

Tilfeldigvis fikk jeg et tips om en annen fiskeplass, og dro dit på søndag. Der fikk jeg være alene, helt til jeg ble omringet av lystbåter, vannscootere og badende barnefamilier. Det var nærmest vindstille og stekende varmt. Jeg tenkte mitt om sjansene, gadd ikke engang montere opp videokameraet, men opplevde rett og slett knallfiske: Seks fisker ble med opp i løpet av en tur som ble startet  kl. 0515 og avsluttet kl. 1300. De tre største var 72, 71 og 60 cm. Istedetfor å kjøre stadig dypere utover dagen, gikk jeg motsatt vei, og det ga umiddelbar uttelling. Gamle, "sikre" Apex-mønstre fikk sjansen, og falt i smak. Alle fiskene som tok, ble med opp og marginene gikk i min favør, uansett hva jeg gjorde. Sånn kan det gå! Konklusjon: Fiske er uforutsigbart, og bra er det.

72 cm, tatt på 9m

71 cm, tatt på 11m

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar