fredag 20. april 2012

27. mai 2011 - Første tur med Buster XL

Jeg har forsåvidt fiska på Mjøsa i mange år, men før kalte vi det "dregging" og ikke "trolling". Fiske med mer moderne utstyr begynte med kjøp av ny båt, en Buster XL, i mai. Den er ment brukt som en familiebåt, men den er fin å fiske fra. Med 100hk går det dessuten raskt fra havna og ut til godplassene, og blir det for utrivelig med vind eller tordenvær går det enda raskere tilbake. Motoren kan justeres til perfekt trollingfart etter tid på sesongen, og den går veldig jevnt og fint.


Den første turen i nybåten ble natt til 27. mai 2011. Var utpå ved 21-tida, og forsøkte egentlig bare å lære båten å kjenne. Bak båten hang det et par Sveløkken devon og to Bombere, og kl. 0015 ble det fullklaff utafor pumpehuset ved Grefsheim.


Denne veide 5,1 kilo, og tok på koksgrå devon i overflata. Bak på kroppen var det spor etter noe som kan være bittmerker etter gjedde (?) i yngre alder. Unødvendig å si, så ga dette mersmak og vi fikk en følelse av at båten brakte fiskelykke! Vi gikk i land under den mørkeste timen på natta, dro ut igjen og holdt på til kl. 05 uten å få annet enn småfisk. Men gløden for mjøsfisket var så absolutt tent igjen. Fisken ble sendt til Knutstad & Holen for røyking og smakte heller ikke dårlig!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar