søndag 5. november 2017

Bra fiske og ny båtrekord!

Er hjemme igjen etter tur til Dalbosjön med fiske 3. og 4.de november. Det ble en vellykket tur! Fredag dro vi ut med Laffen og Kringler. Vinden var ganske sterk, men vi lyktes med å få opp en ørret og en laks som begge var 66 cm lange. De tok hhv Tomic Tubby 737 og hjemmelakket popcorn. Ørreten tok på rigg, 7 meter mens laksen tok tomicen etter en dipsy på 80 fot. Ikke et eneste napp i overflata denne dagen!




Lørdag begynte med et stenhardt hugg på ytterste wobbler, styrbord side. Geir var pga tyngden usikker på om det kunne være ei stor gjedde, men etter en god fight kunne jeg håve en laks som i båten veide mellom 9,4 og 8,7 kilo! Åtte timer og mye blodsøl senere ble den veid til nøyaktig 9 kilo, noen få hekto for liten til ny ledelse i Silverlaxen. Fisken, som var 87 cm lang, tok forøvrig kinavare ved kallenavn "Lilla Kinès" - den aller første kinawobbleren vi testet ut i Vänern. Kort tid etter at storfisken var i båten, smalt det på dying minnow nede på 7 meter. Jeg rakk å kjenne på den i et par minutter, og konstatere at den mest sannsynlig var av samme størrelse som den første, før den slapp....Noe senere kom en "trøstepremie" i form av en laks på 67 cm og 5 kilo. Den tok en blank og blå strike pro med 40g bly.


Søndag ble det for mye vind, og vi rakk bare å kjøre ut og se at det ikke var noe poeng i å prøve. Vi dro likevel hjem med godt mot, og litt rikere på kjennskap til sjøen. Vanntemperaturen var forøvrig 8,9-9,8 grader nå. Neste gang håper vi på mildere vinder!

3 kommentarer: