søndag 25. oktober 2015

Tur til Hunderfossen

Oppildnet av Arnt Mollans fantastiske video fra Hunderfossen, tok vi oss en tur dit på lørdag. Det er etter sigende ikke få ørreter som tar seg opp fisketrappa, noe vi har all grunn til å tro på etter vår lille befaring på stedet. 


Vi tok oss først ned noen hundre meter til jernbanebrua. Plassert ca 15 meter over vannet, fikk vi øye på mange store ørreter, noen i ferd med å grave gytegroper. På bilde nummer to nedenfor, litt til høyre i bildet, kan du se to grove ørreter som har lagt bredsida til, travelt opptatt med graving. Ved siden av disse igjen sto det enda større fisk, formentlig hannfisk som aldri forlot hufisken sin. Den ene anslås til 7-9 kg, patruljerende og aggressiv mot et par andre som kom for nær. Synd vi ikke hadde med bedre kamera enn mobiltelefonen.
Nesten rart at så grov fisk klarer å ta seg oppover elva med ei vannføring som denne, men det gjør den tydeligvis! Det har aldri passert så mange ørret i trappa som i år. Gledelig å tenke på. 


I selve hølen nedenfor demningen gjorde vi noen undervannsopptak med gopro. Det avslørte flere store ørret langs bunnen. Dessverre var det overskyet vær, og opptakene ble for dårlige til å publisere. Ønsket heller ikke å forstyrre fisken mer enn nødvendig. Alt i alt en fin opplevelse, og det hele gir trua på en ny, fin sesong på Mjøsa i 2016!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar