mandag 25. april 2016

Solas Amita 3 propell selges




Selger aluminiumspropellen (3x13.75x19) som satt på Suzuki 80 HK-motoren da vi kjøpte Antaresen (2011-modell) Type: Amita 3, Rotasjon: R, Diameter: 13.875, Pitch: 19, for Suzuki. Jeg har selv byttet til 17 pitch for noe lavere tomgangsfart. Kan sendes da jeg har tatt vare på esken. Kontakt guabak@online.no ved interesse.


lørdag 23. april 2016

Hjem til Mjøsa


Tida går fort, og det nærmer seg start på mjøsfisket. Skulle gjerne fisket mer i Vänern, men tida strekker ikke til. Nå blir det båtvask, motorservice og sjøsetting på norges største vann. Vi gleder oss til nye møter med mjøsørreten!

søndag 10. april 2016

Tåke = hjemreise




Er på vei hjem etter en kort dag i tåke tjukk som grøt. Turte ikke bevege oss dit vi hadde tenkt, men rakk å få opp en ørret på 4,8 kg. Den tok Lappia sal 18 i overflata. Hadde også en undermåler og et bomhugg på riggen. Vel på land er tåka borte, men vi er uansett godt fornøyd med turen og ønsker bl.a Cops & Co fortsatt skitt fiske i Simris! Over og ut for denne gang.

Is og bleke!


Har brøytet oss igjennom et lite lag med is helt ut til gårsdagens punkter. Der ble isen heldigvis borte. Vi har også tåke som kommer og går. Likevel en fantastisk morgen! Håper på et napp eller to.

lørdag 9. april 2016

Dagens fiske


Dagen begynte bra, men fortsatte treeegt. Fasit ble to godkjente laks, den siste på 64 cm. Den tok dying minnow på 12 meter. Det gjorde også et par fisk som var litt for korte. Til tider masse byttefisk og en sjø som la seg, men likevel viste det seg at det var like greit å holde senga;)

Besøk av Küstvakten


Da har vi hatt et hyggelig besøk av Küstvakta. Alt ble funnet i orden. Vi rakk å ta en prat om fiske før de dro videre for å kontrollere andre. Ellers har det bare blitt en undermåler og en diger grønn en de siste timene. Det er mange fisk innom loddet for å titte, men de tar ikke. Må nok jobbe mer for fisken i dag!

Bra start!


Dagen åpner bra med en knallfeit laks på 75cm og 5,2 kilo. Tok en Tomic sal 25 i ytan. Har fått besøk av Bjølgerud og Ysa.

fredag 8. april 2016

Topp dag på sjøen


Vi er på land. Avsluttet med en laks på 64 cm som tok Lappia sal 18 i overflata. Har dermed med 6 flotte, runde fisk inn, med 7,3 kg på topp! Har ikke opplevd maken på Vänern. Spesielt gøy med så mange rigghugg på kort sene. Nå blir det filitering og en pils i sola. Sämre kan man ha de!!

Full pott!


Kom inn i en skikkelig huggperiode med fire kjappe fisker og fikk full pott rett før kl. 12. Fisk fra 63-68 cm. Slapp ut den siste godkjente i håp om en storfisk. 4 av 6 har tatt dying minnow og 9 meter er dybden.

Storlaks på riggen


Flott laks på 84 cm har nettopp tatt en dying minnow på 9 meter. Skikkelig utras og fight, og heldigvis satt den godt. Veier nok mellom 7 og 7,5 kg. 

Dying minnow!

 

Da ble det en laks på 74cm. Den tok dying minnow på 6 meters dyp, og kjempet bra før den havna i håven. Moro! Har fått besøk av én båt, ellers er vi alene utpå her.  

Stille morgen


Det er en betraktelig stillere morgen på Vänern. Kun ett napp så langt, men vi har håp om flere. På riggen sitter to dying minnows - spennende å se om de funker! Torkel har inntatt søvnposisjon og det pleier å bety fisk. Rapport kommer ved fangst.

torsdag 7. april 2016

Bra dag på Dalbosjön


Har fått høre at jeg har vært dårlig på å blogge idag, og det er helt riktig. Årsaken er klare symptomer på sjøsyke hos begge i besetningen. Vinden tok seg opp og var nok oppe i rundt 10-11 m/s på det meste, men vi kom oss igjennom med to laks og to ørret. 75, 68, 67 og 64 cm. Ørretene tok på rigg, 9 meter mens laksen tok i overflata. Lappia Silverlaxen, Tomic sal 25 og hjemmelakka kinavare var resepten. Nye tak imorgen!