fredag 25. mars 2016

Dagstur til Dalbergså

Satte meg i bilen kl. 2300 onsdag kveld, og var nede i Dalbergså kl. 0200. Rigget stenger, fylte bensin pluss diverse og dermed var det tid for å dra på sjøen. Fulgte Blåman ut kl. 0515. Dro langt ut, ca 12 distanser. I rolig medvind tok det ca 25 minutter. Det startet bra for mange, og flere fine laks kom opp. Så ble det helt dødt til sen ettermiddag, og vinden tiltok. Hadde èn godkjent på 63 cm og 10 stk for små da jeg satte kursen mot land.Turen hjem i motsjø tok godt over en time.

Dagens største sto to karer fra Skien for. Her ankommer de med ny lederfisk i Silverlaxen - en fisk på 9450 gram. Den kan bli tøff å slå.




søndag 20. mars 2016

Tung hjemreise

Dagens fiske ble ikke allverden for oss, men en godkjent laks på 65 cm ble det. Den tok en hittil uprøvd kinavare på morgenkvisten. Tidspunktene 07-09 og 11-13 har vært hete på denne turen, men i dag var vi ikke på rett plass til rett tid. Men, det var det andre som var. Både Egon, Cops og to andre team fra Dalbergså fisket bra i solsteike og til tider bleke. Under er Cops-båten på vei inn i lyset.


Dagens fine laks. Nå behørig filitert og vakuumpakket. Alle åtte godkjente fisk på denne turen har vært i flott kondisjon, og med to fisk over 7 kilo er det ikke lov å være annet enn veldig fornøyd.


Klart morsomst for meg var det å finne ut at laksen satte pris på hjemmelakket kinavare. Det gir inspirasjon til noen flere timer i furtebua. 

Så får båten ligge i sola og vente på neste anledning. Den har godt selskap. Har blitt ordentlig glad i Dalbergså, og idag var det ikke helt enkelt å reise hjem. Det har vært en flott tur. Ønsker de heldige gjenværende skitt fiske og ber de vise måtehold og hensyn til en stakkar som må sone noen dager på jobb.  Jeg skal iallfall være fysisk tilstede...




lørdag 19. mars 2016

Dagens fiske


Dagens største ble veid til 7 kg etter bløgging. Ikke nok til ny ledelse i Silverlaxen. Men vi er mer enn fornøyde med fisket! Seks fiskekontakter, hvorav fire tok på eget mønster. Den ene vi mistet virket veldig fin. Her er dyreliv, vårsol, topp trollingmiljø og godt øl. Sämre kan man ha de! som svenskene sier.

Laks 89 cm


Vi fikk to laks på 65 og 67 cm idag morges. Den siste av dem tok Blödaren på dipsy på 6-7 meter. Så var det stille helt til kl. 1420. Da gikk denne laksen på. En nervøs kamp endte godt og nå er stemningen høy. Spesielt fordi også denne tok eget mønster! Vekta er ikke fastslått i bølgene. Har bløgget fisken, men vi veier den på land.

Laks i båten


Har startet dagen med en laks på 67 cm. Tok hjemmelakka kinavare i overflata. Både Cops og Egon har fisk i båten, og det ser ut som dagen kan bli bra. 

fredag 18. mars 2016

Ny laks


Laks nr. to, 62cm, er i båten. Vi har flytta oss ut til området rundt Vraket, og fikk uttelling. Mange garn over hele området, og en meget lokal forekomst av byttefisk på sørsiden av Vraket. Fisken tok en Strike Pro 515 på 5-6 meters dyp. Dipsy og 70 fot. Etter tre-fire hopp og sprett havnet den i håven. Flott vær, og solkrem er påført.

Bra start!


Hadde satt 2 stenger da denne laksen på 74cm bet på ca kl. 0700. Tok en hjemmelakka kina i ytan. Strålende sol, null tåke og helt alene på sjøen.

torsdag 17. mars 2016

Blåman & Co leder fortsatt


Fisken er behørig veid, og den var 50 gram for liten for å bli ny leder i Silverlaxen. 87,5 cm og 7,4 kilo. En fin dag som har gitt inspirasjon til mer fiske, og mer lakkering. Torkel har tatt seg av filitering, og jeg venter spent på fiskemiddag. Ute ligger tåka tjukk og vil muligens ta imot oss på sjøen imorgen også. Da ankommer flere team, bl.a Egon og Mr. Trollingtoddy. Gleder oss:)

Hjemmelakka funker!

Mistet først en laks på 4-5kg rett bak håven - den truet med å gå inn i riggvaieren og ble kanskje kjørt noe for hardt. Fikk plaster på såret med ny laks på 61 cm. Begge tok på hjemmelakka wobblere. Gøy!

Storfisk i båten


Hadde kjørt en stund i tåka med bare ett napp å vise til da denne laksen på mellom 7 og 7,5 kg ville ha en Lappia i overflata. Utrolig deilig etter mye uflaks i det siste. Litt bedre sikt nå og vi kjører på videre. Vanntemperatur 1,8 grader.

søndag 13. mars 2016

Airbrushing av riggloddet

Det er jo så "in" å male sjøl for tida, og det er kun fantasien som setter grenser for hvordan, og hva som kan males. Har gitt det kjedelige, svarte loddet mitt et ansiktsløft ikveld. Mangler kun litt glitter og klarlakk, så er det klart for å dyppes i Vänern om noen få dager. Vil ikke si at flasher blir overflødig, men har langt mer trua på hjelp fra loddet nå iallfall.


                              "Moby Dick" et lakkstrøk unna ferdiggjøring.

tirsdag 8. mars 2016

Fjørhanen er på facebook


Fjørhanen Trollingteam går over til FB som hovedplattform. Det vil fortsatt bli innlegg på bloggen, men det aller meste av aktivitet vil nok først registreres på fjesboka. Så lik oss gjerne der! Vinteren klorer seg fast i Dalbergså, men om ikke altfor lenge er det duket for nye forsøk på å lande Silverlaxen. Skitt fiske til de som evt. prøver seg til helga!