mandag 22. juni 2015

Ikke vår helg

 
Og ikke vår bil heller. Den eies nå av Hans Emilsen fra Hamar som kom nærmest idealvekta på 1730 gram. Gratulerer! Største fisk ble en på 6020 gram, tatt midt på dagen, lørdag. Sjøl mista vi en fisk på 4-5 kg kl. 01 i natt. Tok en kinawobbler i blåmann-farge, men den ville ikke bli med inn. Mye stang ut for tida. Snart tid for søvn etter fiskemaraton. At vi er slitne, er mildt sagt. En fin happening i Rendalen var det, og kanskje vi prøver oss igjen neste år.

søndag 21. juni 2015

Bånn i bøtta

 
Har ikke annet enn natur å ta bilde av, dessverre. Har to godkjente på tilsammen 1690 gram. Blir neppe bil av slikt. Det er blitt tatt fisk på 4,2 og 5,1 men har tilgode å høre om fisk på radioen idag. Vanntemperaturen har steget veldig på ett døgn, mens bettet har det gått motsatt vei med. Prøver alt mulig men det vil seg ikke.

lørdag 20. juni 2015

Skjer det snart?

 
Foreløpig fasit er 6 undermålere, 1 godkjent og 1 pen fisk mistet. Det ble veid inn 34 fisk ved første innveiing og den største var litt over 2,3 kg. Det må det da gå an å slå? Var en liten bettperiode fra kl. 21-2230 men nå er det stille igjen. Vi kjører på.

fredag 19. juni 2015

Endelig!

 
Etter en treeeg start har vi fått godkjent fisk på 43 cm. Tok en Lappia i overflata. Har hørt om at det er tatt en storfisk, og satser på at det er igjen flere av den sorten.

torsdag 18. juni 2015

Fiskefesten 2015

 
Det er snart klart for fiskefest på Storsjøen i Rendalen. 48 timers fiske fra imorgen kl. 0900 til søndag kl. 0900. Spennende å være med på konkurransene - vi blir også med på Storsjødreggen som går samtidig - men først og fremst blir det er kjærkomment gjensyn med en sjø vi har hatt et nært forhold til i mange år. Jeg har riktignok ikke lagt ned noen helhjerta innsats i Storsjøen siden tiden hvor vi spytta i vannet for å bedømme farten, men vi håper at de gamle godplassene fortsatt kan gi en fisk eller to. Mange har fortalt om et stadig bedre fiske i sjøen, og lite hadde gledet oss mer. Rapport kommer.

søndag 14. juni 2015

Diverse forbedringer på båten


Rett før NM var båten hos Stener på Mjøsservice for montering av Eberspächer D2, riggfeste og nye, sjøllagde "instrumentplater" bak ratt og autopilot-panel. Sjøl om det ikke var kaldt i natt, måtte varmeren prøves, og det ga virkelig mersmak. Koste meg i kortermet skjorte og joggesko. Ikke antydning til dugg til tross for en til tider svett og regnvåt dress. Synes monteringa av ventil opp mot høyre rute ble bra, og uttak ved gulvet vil også bidra til å sikre varme føtter til høsten.


Fin plassering av et instrumentpanel som til og med jeg forstår:




Når det gjelder de nevnte platene, fikk jeg først tilsendt folier fra produsent i Frankrike. Deretter fikk jeg plater tilskjært i aluminium. Litt pussing, lakkering og et lag med epoxy, så ble de skinnende og fine. Ikke minst er de kraftige og stive nok til formålet. Årsaken til dette arbeidet er at første eier av båten har flyttet rattet oppover. Fint det, med bedre plass til beina, men han var ikke så nøye på hvordan det så ut, og hadde plassert to stk brødfjøler i konsollen. Da ble dette løsningen.


Ferdig montert:


Riggfeste ble også montert, og både plassering og arbeidshøyde ble bra. Nå får det være nok prosjekter for ei stund. Ser ingen umiddelbare mangler ved båten i forhold til egne behov. Føles godt å få dette gjort før høstsesong på Vänern:)



19. plass


Det ble en 19. plass på meg. 2 fisker på 54 cm og 10 for små. Det deltok 125 båter, som tilsammen tok 63 godkjente fisk. Team Gunders fra Dalbergså-gjengen fikk største fisk på 88cm og 8,25 kg. Han fikk også en på 5 kg! Helt rått. Det holdt til andreplass. Team Horken vant. Gratulerer til begge! Alt i alt tror jeg folk var fornøyd med et godt gjennomført stevne, og jeg håper man fortsetter med dette konseptet i framtida.


To godkjente





Fasit er 2 godkjente og 7 for små så langt. Mista én. Enda noe tid igjen. De to godkjente tok en Troll 90S i overflata kl. 0140 og 0300.

lørdag 13. juni 2015

Bare nesten...


Undermåler nr.5....så nær men dog så fjern. Kanskje det kommer noe større snart. Fisken er i bettet iallfall.

NM 2015


Det begynner å fylles opp med båter i havna og starten nærmer seg. Har fått utdelt målebrett, og håper jeg får bruk for det inatt. Sosialt og fint, hyggelig å bli kjent med andre fiskegærne folk. Værmeldingen er fin, og trua lever. 

torsdag 11. juni 2015

Fang og slipp i NM 2015

I år vil det for første gang vil bli praktisert C&R under NM i trolling. Det synes jeg var en veldig god nyhet, og lysta til å bli med ble merkbart større. Synes NTF og evt. andre som har jobbet for dette fortjener masse skryt. Det er riktignok ikke påbudt å slippe tilbake fisken, men man er iallfall et godt stykke på vei i riktig retning. Båten er i øyeblikket hos Stener ved Mjøsservice for diverse montering, men går alt etter planen så kan det hende det blir deltakelse. Uansett; skitt fiske til alle som skal være med!