fredag 29. mai 2015

Eberspächer D2

De kalde netters, og morgeners, tid er over. Varmeapparat blir montert i disse dager. Vi trodde vi kunne klare oss uten, men man blir nokså lei frosne, duggete ruter og til tider kalde dager på sjøen. Som en god fiskekompis sa: Med alderen kommer behovet for komfort! Og vi blir visst ikke yngre,vi heller...


søndag 24. mai 2015

Nytt liv til avskrevne wobblere

Nei, det er ikke snakk om noe nytt fra produsent, kun at jeg har fått omlakkert endel wobblere som ikke har gitt de store fangstene. I ny drakt er trua tilbake, og det handler om Björn "Blåmans" farge som jeg har blitt så fan av. Takk for den, Björn! Nå gjenstår "bare" å lære seg å lakkere selv. Investering i frustrasjon eller suksess? Uansett; airbrush-utstyr er på vei.


lørdag 23. mai 2015

Bare smått


Torkel kjører fisk nr. 7, men ingen av dem store. De siste 5 svømmer videre. Troll90 farge popcorn funker idag. Edit: Totalt 8 stk, de fleste satt tilbake.

Bra start


Kveldsfisket har gitt lite så langt, så idag satte vi stengene 0230. Har fått to stk, hhv kl. 0315 og 0325. Begge på devon i ytan. Blir C&R nå, om det skulle bli noe mer. Har nok matfisk for ei stund. 

fredag 22. mai 2015

Båtrekord


Da er en av våre bedre mjøsturer over, iallfall mtp antall fisk. Det ble 13 fiskekontakter og 10 som ble med opp. Det bet veldig bra mellom kl. 0350 og 0610. 7 stk på devon og 3 på Troll90. Ikke veldig store fisk, men den aller beste matfisken. Blir nok en stund til lignende opplevelse, men vi prøver igjen til natta.



Texas!


Har fått 5 ørret mellom kl. 0350 og 0420! Helt vilt bett. To til på Troll90 og resten devon. Alt i overflata. Her Amalia med den største. Jævlig moro at det ble slik da hun ble med!


Feit fisk


Den peneste av oss poserer med mjøsørret på ca 2kg. Tok en liten, svart Sveløkken devon kl. 0350.

torsdag 21. mai 2015

Nytt forsøk på Mjøsa


Vi er utpå igjen, denne gang med besøk fra Fillipinene. Ekte fiskeglede fra Geirs madam da første ørret var sikret. Tok en Troll90 farge Blåmann i ytan. Bare 4,9-5,4 grader i vannet, mao kaldere enn på forrige tur, men vi har trua.

lørdag 16. mai 2015

Ėn godkjent


Nok ei lang og seig natt på Mjøsa er over. Kun ėn fisk på 54cm ville bli med hjem. Begynte ved Grefsheim, men tok en sjanse ved å dra til Bergvika. Det var nok litt for tidlig. Blir noen dagers pause nå. Mjøsfiske er den beste tålmodighetstreninga som finnes...

fredag 15. mai 2015

Bare nesten


Det ble en nokså kald og mørk natt på sjøen. Vanntemperatur 4,4-5,9 grader og kaldt i lufta. Kl. 0330 fikk vi på en bra fisk, tipper +/- 4kg. Den var meget sint og slapp rett bak båten. Devon med én trekrok har både fordeler og ulemper... Et kvarter senere ble det en undermåler. Litt 'stang ut' for tida - vi prøver igjen til natta.

torsdag 14. mai 2015

Sesongpremiere


Da er vi tilbake på hjemmebane. Ikveld blir det sesongpremiere, og forhåpentligvis klarer vi å lure en mjøsørret eller to. Har hørt om gode fangster, og har trua. Rapport kommer ved bett.

lørdag 9. mai 2015

Mjøsa neste


Det ble med den ene ørreten og en egongrass. Uvanlig tregt i Dalbosjön for tida, og stille for de aller fleste. Temperatur idag 6,9-8,2 grader. Fikk tatt opp en møkkete båt med hjelp fra Bertil, og satte kursen nordover. Mjøsa venter om noen dager, og det gleder vi oss til. Høsten på Vänern også!


Opplevde forressten måke -og ternedykk idag. Trodde dette kun var et høstfenomen. Artig, og fikk tilbake trua ei lita stund. Det ble da middag til imorgen; to flotte ørretfilèter med tilbehør. Väner-fisk er bra mat. Ørreten hadde forøvrig mye småfisk i både kjeft og mage, størrelse krøkle og enda mindre.


Ørret 62cm


Er nede for å ta med båten hjem til Mjøsa. Var heldig med vinden og da ble det fiske først. Forøvrig første tur uten selskap på Vänern. Åpnet med en ørret nå på vei mot Kullegrund, og håper på flere. Den tok en  kinawobbler, farge FT i ytan. Flott på Vänern nå.




tirsdag 5. mai 2015

Punding på Martin

Det har vært en veldig bra start på mjøsfisket, ifølge de som har mulighet til å være utpå. En av dem er en kar som virkelig er i siget om dagen; Martin Ruud. Han tok denne flotte fisken på 6,1 kg idag. Fisken var merket og ble satt tilbake, og med det er Martin - iallfall etter min mening -  et eksempel til etterfølgelse for andre mjøsfiskere. Vi gratulerer med fangsten og ønsker skitt fiske videre.