onsdag 26. november 2014

Raymarine ACU-100 autopilot

Etter flere uheldige episoder med den gamle autopiloten, hvor den har slått seg av i lav fart/høy sjø, er nå en ny på vei i posten. Det skal bli deilig med en autopilot man kan stole 100% på, og som har et mye lavere støynivå.  Blir montert en gang etter neste, og siste tur for sesongen. 


søndag 23. november 2014

Video fra ukas fiske i Dalbosjön


Har satt sammen noen klipp fra torsdag og fredag denne uken. Legg merke til hopp og sprett fra den største fisken bak i venstre bildekant etter hugg. GoPro er gøy og med ett eller to kamera til skal det nok bli bra etter hvert. Ser det tas mange fine laks nå, og suget etter mer fiske gjør seg gjeldende umiddelbart etter hjemkomst. Takk til Geir for en flott tur. Vi drar tilbake snart! NB! Sett innstillinger til 1080p og se i HD.

fredag 21. november 2014

7,6 kilo


Fisken ble veid til 7600 gram på land. Den var 84 cm lang, 53 cm rundt buken og i flott kondisjon. De andre fiskene var 65, 68 og 70 cm. Vi reiser hjem og ønsker de andre skitt fiske. (Foto: Einar P.)

Det biter


Bra bettperiode nå, først dobbelhugg og så en ørret til på samme plassen. To av dem tok en Tomic på 6-7 meter og den siste Strike Pro xbbo i yta. En fantastisk dag går mot slutten og vi har lite lyst til å reise hjem. I tillegg til vår største har vi hørt om to andre på samme størrelse. Lover bra for neste tur!

Båtrekord


Etter bare å ha fått gjedder satt det plutselig på en skikkelig pen laks på 84 cm. Mellom 7,5 og 8 kg tror vi. Den tok 9cm Strike Pro xbbo i yta. Hoppa høyt to ganger og gikk rett ned ved båten, men endte opp i håven. Utrolig gøy. Vi gnur på.

torsdag 20. november 2014

Tre godkjente


Det ble til slutt 3 godkjente; en laks og to ørret på 62 cm på en dag som var vanskelig lenge. Hadde to hugg på 9m og ett på 4m. Den ene var fin, men ville ikke være med helt inn. Strike Pro svikta helt, mens Bomber Excalibur 'Fotomodellen' var best i yta. Samtlige hugg ned i vannlagene gikk på Cobra (!). Håper på litt større fisk imorgen.

onsdag 19. november 2014

Klare for fiske


Da er vi på plass i Dalbergså igjen. Vi utsatte turen én dag, og er ikke i tvil om at det var en riktig avgjørelse. Det blåser godt fra øst og rett inn i elva. Satser på at meteorologene har rett i sin spådom om roligere vindforhold fra imorgen. Cops er vel på Playa'n men Laffen er trolig på vei. Vi kjører hårdt fra soloppgang. Rapport kommer.