lørdag 25. mai 2013

Ørretfestivalen

Hadde mine tvil om jeg skulle delta på konkurransen. Flom; brunt vann og masse dritt i vannet til tross - påmelding ble det. Det ble ingen suksess, dessverre. Brukte det meste av tida på å ta av gress og pinner, pluss at denne her fant på å bite da troen på ørretbett var størst...11,9 kg og ca 125 cm. Den var slank og har nok veid endel mer for ikke lenge siden.




Alt mulig kom drivende på sjøen inatt, til og med fotballer...Ellers var turen fin, den. Mjøsa vartet som vanlig opp med noen flotte scener. Grattis til dere som fikk fin ørret - det ble da tatt noen av de og. Vi venter til flommen er på retur nå, og satser på at bettet blir bedre da.



onsdag 22. mai 2013

Videominne fra 19. mai

Her følger en liten videosnutt fra forrige tur. Det var for mørkt for GoPro så vi gjorde det beste ut av det med "det gamle" kameraet. Er iferd med å lage stativ til Gopro i båten slik at vi får gjort kontinuerlig opptak. Det kan bli moro de gangene lyset er akseptabelt.

  

mandag 20. mai 2013

Opptur inatt!

Etter alle bomturene bestemte jeg meg for å endre både tankegang og taktikk, og reiste utpå uten forventninger, men med Torkel som tidligere har brakt stor fiskelykke. Bytta ut mer eller mindre faste sluker/wobblere, og lot bl.a en gammel kjenning få sjansen da mørket seg på. Da hadde allerede 3 stk fisk vært innom båten. Kl. 0240 fikk Bomber Tor sin revansje etter den fatale kvelden i juni 2011, da jeg berøvet både ham og meg selv for en punding ved å håve den av ved båtsiden.


Denne her veide 4,37 i håven, og det betydde 3,85 kg uten håv. Årets største så langt, og større blir den. Fisken svømte nemlig fint videre etter en kort fotoseanse. Kl. 0420, på samme sted, bet det igjen, men den fisken hadde ikke hørt om Catch & Release så den slapp på eget initiativ. Kanskje var den av samme kaliber. Vi tok turen inn igjen en stund etter at regnet kom, nokså fornøyde etter en fin natt på Mjøsa. Team Buster retter en stor takk til lykkebringeren, her avbildet før moroa startet.


søndag 19. mai 2013

Team Bomtur?

Er snart nødt til å skifte team-navn nå etter den tredje strake bomturen på Mjøsa. Utpå fra kl. 2030-0515. Vet ikke om vi har hatt max uflaks med været eller hva som er galt. Men regn, fall i temperatur med påfølgende dis/tåke er vel sjelden bra for bettet. Vi var også på land en time da det kom noen lyn. Tror ikke det var mange som fikk noe særlig i natt men det er egentlig ingen trøst. Trenger en opptur nå! Durer på igjen til natta.

tirsdag 7. mai 2013

Vanskelig på Mjøsa

Etter den andre bomturen på rad, denne gang en 11 timers-tur fra kl. 2000 til 0700....leter jeg etter unnskyldninger for manglende fangst så langt på Mjøsa. Eneste teorien jeg har, er at det er for kaldt i vannet. Det var varmt og godt i lufta da vi dro ut igår kveld, men temperaturen sank mye i løpet av natta. I mørket hørte vi ei mjøssnelle som gikk rett ved siden av oss, men det var alt av tegn til liv. Det blir nok tatt en og annen fisk, men nå venter iallfall vi på 17.mai og bedre fiskeforhold. Da skal vi nok en gang gjøre klar henger`n og dra på tur.


lørdag 4. mai 2013

Første bomtur unnagjort

Det var med høye skuldre og store fiskeabstinenser vi dro ut i dag tidlig, men skuldrene kom ikke på plass i løpet av turen. Det eneste vi fikk nok av, var regn. Prøvde overalt fra Grefsheim til Langodden. Jeg visste at 0530-1000 ikke var den beste fisketida, men tenkte det var greit å ta første turen i dagslys. Hadde ett rist med èn gang etter utsett, ellers var det dødt. Blir nye tak i natt.

Fatter`n var mest fornøyd med at motoren startet på første forsøk.