søndag 24. juni 2012

St.Hansnatt på Mjøsa

Var utpå rundt kl. 2200, og var overraskende alene. Hadde fiska i ca 5 minutt da den første gikk på. I underkant av to kilo, og merket. Den satt litt for godt til å svømme videre, så jeg får sende inn data til Fylkesmannen.


Gikk ikke lange tida før fisk nr. to ville ha den samme, grønne Cobraen, og desverre ville den ha den for godt. Ei gjedde kutta sena, for å si det enklere. Kl. 0115 gikk snella skikkelig, og jeg rakk bare å se en ørret på mellom 3-4 kg hoppe høyt bak båten. Så datt den av. Etterpå mista vi nok en ok fisk etter noen få sekunder. Denne her, derimot, ville selvfølgelig ikke dette av:


Skikkelig gjeddenatt mao. Vi holdt på gjennom vind og regn, og fikk 4 nye undermålere før vi ga oss kl. 0630. Egentlig en morsom natt, hvor det skjedde mye. Det er rundt 15 grader i vannet og ørreten er kjempeprek. Synd de største datt av, men sånn er fiske.

lørdag 23. juni 2012

Nytt forsøk inatt

Forrige natta var dårlig, med noen få småfisk. Så mye fisk på ekkoloddet, men det hjalp lite. Håper den dårlige trenden snur snart. Stengene er ferdig rigga og satt på bilen. En liten lur nå, så er det utpå igjen...

mandag 11. juni 2012

NM i småfisk

Årets NM ble en nedtur for meg, til tross for at jeg aldri har fått så mange ørret på en tur. Samtlige fisk var mellom 52-54 cm, og det hjalp ikke uansett hvor mye jeg prøvde å strekke dem. De svømmer videre og blir større. Var ute på rekognosering natta før, men likevel valgte jeg feil sted da det gjaldt som mest. Har iallfall lært litt av mitt første mesterskap, som f.eks at startskuddet ikke er et hagleskudd fra land, men ei bombe utpå sjøen - som man helst ikke bør ligge for nære når det smeller. Da kan det fort bli navnebytte til Team Tinnitus;)